Grattis, ni skall gifta er!
Ett par av de första och största besluten ni måste ta nu är När, Var, Hur!

Letar ni efter den perfekta festlokalen, som inte bara är vacker utan även tillåter er att ta med egen mat & dryck?
I vårt Gamla Snickeri här på Lydinge Säteri får ni stor frihet att göra er stora dag till en unik och romantisk upplevelse!

Alla vill göra själv, DIY är inte en trend det är en livsstil sedan är ju frågan hur mycket man vill göra själv…
Vi törs lova att det sitter så mycket atmosfär i miljön här på Lydinge i allmänhet och vårt Gamla Snickeri i synnerhet, att det inte krävs allt för mycket jobb för att göra er dag speciell!

Upplägget:
I grundhyran får man utöver lokal, serveringskök även disponera undervåningen av vår charmiga Västra Flygel helt själva.

I flygeln finns tre sovrum samt ett sällskapsrum och med upp till 8 sovplatser ( lakan ingår inte men självklart går detta att hyra till). Kanske något för bröllopsnatten som ett alternativ till vår enkla men romantiska bröllopssvit? Här finns ett fullt utrustat kök och ett sällskapsrum som blir ett bra komplement om det är finns småbarn med på festen.

I hyran erbjuder vi bord, stolar, servis, glas och bestick och en del uppläggningsfat odyl. (man diskar själv) Om man vill får man låna linnedukar & servetter men då debiterar vi för tvätt och mangling. I priset ingår förbrukningsmaterial såsom toapapper, diskmedel och sopsäckar.

I en intilliggande byggnad finns ett enklare ”serveringskök” med varmluftsugnar och kylskåp samt sommarvatten. Det går inte att laga maten på plats (såvida man inte vill grilla ute) men är perfekt för catering el liknande. Med andra ord så ordnar ni själva med mat och dryck att tar med er hit.

Ni får tillträde till lokalen vid lunch dagen innan kalaset för att ställa i ordning, duka och dekorera. Vill ni nyttja Västra Flygeln helt eller delvis redan på fredagen går det att hyra till. Dagen för festen kan ni sedan fokusera på att njuta av stunden för att dagen efter, fram till middagstid, i lugn och ro städa och plocka undan och glädjas åt alla minnen.

Flygeln får ni tillträde till vid 10-tiden dagen för festen och sovrummen skall normalt sett vara lämnad kl 13 dagen efter (vi driver B&B där). Om ni skulle vilja går det utmärkt att hyra Flygeln ytterligare några nätter bara ni säger till i tid så vi inte hyr ut till andra gäster.

Musiken måste stängas av kl 2 på natten men nattsudd in på småtimmarna är helt ok, tänk dock på att vi har hyresgäster i flera av husen på gården.

Vill ni att fler av era gäster skall kunna sova över finns det även 10 bäddar (fördelade på tre rum samt sommarvinden) i Östra flygeln att tillgå. Utöver går dessa det att disponera ”vinden” på Västra Flygeln med ytterligare 12 bäddar (lakan men ej handdukar ingår) mot ett hyrestillägg. Det finns också 12 bäddar (lakan men ej handdukar ingår) på loftet ovanför Verkstaden som också går att hyra. För såväl vind som loft gäller att gästerna måste vara minst 15 år och det finns inte tillgång till dusch och våra sovloft är endast möjliga att hyra natten för festen.. Max antal personer som får vistas samtidigt på vind resp loftet är 12 personer.

Vi har ingen möjlighet att erbjuda parkering för husvagnar och husbilar!

I alla byggnader på Lydinge råder förbjud att röka men utanför Gamla Snickeriet finns en mysig pergola där det är helt ok. Även utanför Östra Flygeln finns soffor och askkopp.

Läge

Lydinge Säteri
Alunda

Cirka 20 minuter från Uppsala och 1 timme från Stockholm

TILLGÄNGLIGA HELGER:

Sommaren 2020;
Fullbokad

Sommaren 2021;
Datum släps i slutet av september.

Bokningen bekräftas genom inbet av 5000:- i deposition vilken skall vara oss till handa senast 1 april annars förfaller bokningen i sin helhet. För senare avbokning gäller att depositionen/bokningsavgiften inte återbetalas vid en eventuell avbokning.