Om oss

Det är ju så med gamla gårdar, man äger dem inte – man förvaltar. På Lydinge bedriver vi ”Bed & Breakfast” samt ett ”hästnära boende” och jag hade många funderingar på hur vi skulle kunna få hela gården att leva.

Lydinge Säteri ligger på ett bekvämt avstånd från såväl Uppsala som Stockholm och Arlanda så i samband med att vi hade bröllop i familjen föddes idén om att också erbjuda andra ett riktigt Herrgårdsbröllop.

Utöver ceremonin och val av festlokal brukar den enskilt viktigaste detaljen vara bröllopsklänningen och när jag för mer än 30 år sedan gifte mig bar jag en nästan 100 år gammal ”vintage” klänning. När min dotter ville göra det samma (min var visserligen gammal och nu tom antik men inte rätt…) visade det sig att det var lättare sagt än gjort. Om hon hittade någon som såg bra ut i en annons gick det en massa tid och energi åt varje försök…

Min dotter jobbade i London och där lyckades vi hitta en butik som bara erbjöd ”once worn designer weddingdresses”. Det blev en härlig upplevelse där hon i lugn och ro kunde prova igenom alla de vackra klänningar som verkade intressanta.

I vår familj gillar vi Slow Fashion vilket innebär färre men bättre plagg. Det är också något Naturskyddsföreningen rekommenderar. Slow Fashion är för en fashionista samma sak som Slow food för gourmeter. Man köper helt enkelt färre men finare plagg av hög kvalitet och hög kvalitet är värd att lämna vidare.

Jag kände att brudar som var beredda att göra ett positivt etiskt val om något så viktigt som en bröllopsklänning förtjänar att få samma härliga upplevelser av en trevlig och bekväm ateljé att välja en bröllopsklänning i, som de som köpte nya. Då vi här på Lydinge Säteri kan erbjuda en fantastisk miljö för ett bröllop var steget till en Second hand butik för bruden inte svårt att ta.

 

Varmt välkommen hit till oss på Lydinge för att se vad vi kan erbjuda er.

Anna Junzell-Månsson