Mindre bröllop

Romantiskt bröllop på Lydinge Säteri i mindre format

På Lydinge går det inte att ha stora bröllop året runt. Vårt vackra Stenmagasin där vi kan ta emot upp till 100 sittande gäster är en oisolerad lokal och passar bäst från slutet av maj till början av september. Resten av året kan vi därför bara erbjuda mindre bröllop med drygt 30 gäster i våra flyglar.

 

Hur lägger man då upp ett bröllop hos oss på Lydinge september – maj?

Vigsel

Kyrka eller på gården, ur väderleks aspekt skulle vi rekommendera kyrkan. Nära Lydinge hittar ni två bedårande kyrkor från 1200-talet, Stavby och Tuna. Båda kyrkorna känns fullsatta och intima redan med begränsat antal gäster.

Vill man ha vigsel på gården har vi vårt charmiga Finstall att tillgå, perfekt i storlek men kräver kanske att era gäster har ytterkläderna på.

Drink

Lite annorlunda och speciellt blir det om ni uppmanar era gäster att ha att ha varma ytterkläder och vid vackert väder ta drinken på gårdsplanen mellan flyglarna där man kan placera två klotformade eldgaller vilka bidrar både med strålningsvärme och stämning.

Osäkert väder så går vårt Finstall att använda.

Självklart går det utmärkt att ta drinken inomhus i den av flyglarna som ni inte dukat upp för middagen i.

Middag

I Västra Flygelns vackra sal finns det möjlighet att duka för upp till ca 30 personer. Vill man inte ha bordsservering går det utmärkt att ställa fram en buffé i köket.

Själva maten måste lagas på annan plats eftersom vårt kök inte är ngt restaurangkök. Vill ni ha buffé så kan er cateringfirma även nyttja köket i Östra flygeln.

Kaffe

Självklart kan man ta kaffet vid middagsbordet men det kan vara trevligt att bryta taffeln och gå över till Östra Flygelns.

Dans

Det krävs bara två för en dans och lite beroende av hur många ni är och hur danssugna era vänner är kan ni välja Flygel, Om ni är riktigt danssugna föreslår vi att ni röjer ut i någon av flyglarna och rockar loss där.

Övernattning

I hyran ingår upp till 6 sovrum med totalt 14 bäddar, antalet lite beroende på om ni väljer att nyttja ngt av sovrummen till annat under kvällen.

Lite att tänka på när ni väljer mellan stort och litet bröllop.

Att ha ett litet och intimt bröllop behöver inte betyda att ni inte kan ha den storslagna fest ni alltid drömt om. Tvärtom! När man minskar gästlistan så betyder ju det många gånger att man har råd att till exempel bjuda på lyxmiddag, att ha en fotograf som finns med under hela dagen eller att köpa sin drömbrudklänning.

Gästantal

Det är lättare att skapa den där intima och familjära känslan när ni bjuder färre gäster. Det här är er dag och ert val av dess utformning -så släpp alla tankar på att någon måste bjudas.

Festlokal

Vill ni gifta er hos oss på Lydinge är ni inte lika bundna till årstid om ni vill ha ett litet och intimt bröllop. Stenmagasinet gör sig bäst med 40–100 gäster Vill ni ha ett mindre bröllop kanske ni hellre vill sitta lite trångt och mysigt vilket ni gör i Västra Flygeln.

Vigseln

Tänk också på att även om ni vill gifta er kyrkligt så behöver ni inte vara i en kyrka. Många gånger kan prästen komma till er. Detsamma gäller så klart en borgerlig vigselförrättare

Tal

Klart att ni ska ha tal om ni vill det även om ni har färre gäster. Vi skulle ändå rekommendera er om att en toastmaster/toastmadame som kan hålla i den röda tråden under kvällen.

 

Ett alternativ till sittande middag september – maj

Känner ni att ni vill bjuda upp till 45-50 gäster kan ni inte räkna med sittande middag men kanske är en drink och servering från en sk ”Food truck” ett alternativ att fundera över.

Upplägget blir ju lite annorlunda men om ni hyr ståbord så bör ni rymmas fint i Västra Flygelns sal och för dem som behöver sitta ryms ca 12 personer runt bordet i dess kök.

Vigsel, kaffe och efterföljande dans löser ni som ovan.